Wie ben ik

Bij Ellas

Wonen is voor mij een dynamisch begrip want in Nederland woonde ik op boten. Na tien jaar werken in het Montessori onderwijs, gaat in 1989 het roer drastisch om. Ik ben dan negenentwintig en ik vertrek naar de Canarische eilanden om me te vestigen op het eiland La Gomera.

Daar raak ik in de ban van het landelijk toerisme en heb ik een hotel, diverse casitas en een eigen reisburo. Het leven op het rustige suptropische eiland, zonder massatoerisme, bevalt goed en integreren in de Spaanse bevolking is prettig. Toch worden na vijftien jaar de beperkte ontwikkelingsmogelijkheden van het eilandleven op Gomera  merkbaar.

In 2004 wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging. Een nieuwe droom wordt werkelijkheid en ik heb mijn eigen kasteelhotel in de prachtige Franse Pyreneeën. Het wordt een bijzondere ervaring. Het kasteel ligt op een onvergetelijke plek met onbegrensde mogelijkheden.  Maar al snel mis ik de Spaanse zon en de warme hartelijkheid van de Spaanse bevolking en ik besluit in 2006 opnieuw koers te zetten naar Spanje. Ik ruil de dennenbomen op de besneeuwde bergtoppen in voor zwierig zwaaiende palmbomen in Andalusië.

Inmiddels heb ik Andalusië in mijn hart gesloten en geniet ik dagelijks van de prachtige natuur en het buitenleven. Na het runnen van een paar kleinschalige hotels in de bergen, start ik mijn eigen buro voor Incoming Spain Tourism en beschrijft ik het dagelijks leven in Spanje op dit Blog  Kus uit Spanje.

In 2013 ben ik finaliste voor de Proef Spanje Blogprijs van het Spaans Verkeersbureau en in 2014 en 2016 word ik opnieuw genomineerd. Dit geeft me motivatie om verder te gaan met bloggen en schrijven.

Spanje is geen land maar een continent, zo veelzijdig is het. Een continent vol historische en culturele rijkdom, en Andalusië en Castilla y Leon zijn daar een belangrijk en inspirerende onderdeel van. Dagelijkse ontmoetingen en bijzondere gebeurtenissen bieden iedere keer weer stof voor nieuwe verhalen.

Eind 2015 is mijn tweede boek uitgekomen. Wind en Water, een autobiografische roman. Je kunt mij volgen via:   Twitter en Facebook

Advertenties

4 reacties op Wie ben ik

  1. Gelijk maar een bestelling de deur uit gedaan! Lijkt me een heerlijk boek!

  2. Anne zegt:

    Kus uit Spanje. Een schrijfster om te zoenen

    Anne en Alexander van doscortados.eu

  3. kusuitspanje zegt:

    Ik heb jullie zojuist een mail gestuurd. Vr Groet!

  4. Wij zijn Wind en Water en Kus uit Spanje meteen gaan lezen toen we Marion en Salvador hier in Spanje leerden kennen. Wind en Water is een levensverhaal dat je in een keer uit wil lezen. Marion heeft haar hart gevolgd, mogelijkheden die zich voordeden aangegrepen en heeft zichzelf steeds aangepast aan de omstandigheden. Indrukwekkend om te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s